2011. okt. 7.

rossz idő - rossz kutya?

Húha, gondok lesznek. Mert az rendben volt, hogy a száraz melegben csak kifutott a kertbe dolgát végezni és tényleg már nagyon ügyes volt, de ebben az újfajta hideg és vizes őszben nagyon nem akaródzik (hogy is mondta Dustin Hoffman a Rainman-ben: "esőben nem megyünk ki"?) és sajnos meg is van bent az eredménye. Új stratégiát kell bevetnünk.

4 megjegyzés:

 1. hát,nálunk sehogysem megy.:o( Ha kivisszük félóránként, akkor illedelmesen pisil, de magától még nem jelzi a szükségleteit.
  azt olvastuk,hoyg olyan négy hónapos koráignem is érzi, hogy neki ingere van. szerinted?nálatok?

  VálaszTörlés
 2. Én olyasmit látok, amit sokan mondanak,hogy nagy a hasonlóság a gyereknevelés és a kutyázás között. Van egy valós, elég jelentős probléma, amivel elvacakolunk egy ideig, aztán egyszerre csak azt vesszük észre, hogy már jó ideje eszünkbe sem jutott, szinte magától megoldódott.
  Az, hogy ne érezné az ingert kicsi korában, elég furán hangzik, bár a kutyológusok nyilván jobban tudják, inkább talán még nem tudja hozzákötni az általunk elvárt viselkedéshez, meg persze még szabályozni sem.

  Mi most úgy állunk, hogy viszonylag hosszú időt kibír már kimenés nélkül, ha nincs rá lehetősége.
  Arra még figyelnünk kell, hogy nem jelez vmilyen hanggal hogy menne, csak egyszerűen odaáll az ajtóhoz és ha ezt nem vesszük észre, akkor azért hajlamos néha bepisilni még.

  De hát nektek van már bőségesen tapasztalatotok és Zsömi is olyan pici még, 2-3 hónap és szép fokozatosan megoldódik.

  VálaszTörlés
 3. Igaz ami kutyunk idősebb de ezt amit most csinál csak nemrég kezdte el.
  Kb 1 hónapja kövezték az udvart, itt volt leborítva egy nagy kupac kétszer rostált sóder, és Athosunk oda járt dolgát végezni.
  Kimaradt pár kocka kő, és leraktunk jó egy négyzetméterre , két sor magasra egy elkerített részt , majd belelapátoltuk a maradék sódert.
  Az a kutya aki kitúrt fűt , fát és szerte rakta a kis kutya gumikat, azóta csak oda jár abba a kockába.
  Még most sem nagyon merjük elhinni :-)
  Jó lenne ha így maradna , csak egy zacskó kérdése és tiszta a Wc folyamatosan.
  Ő kiskorától fogva kint lakik , megszokta a dolgok kinti elvégzését, de hogy még egy helyre is :-))

  VálaszTörlés
 4. sk kutyawc, nem semmi :))

  VálaszTörlés